Waarom komende 10 jaar telefoondiensten nog belangrijker worden dan afgelopen decennia

Een telefoon antwoorddienst blijft de komende 10 jaar een belangrijke speler wanneer het gaat om klantcontact. Sterker nog, met een goede telefoondienst zorgt u ervoor dat u onderscheidend bent. Persoonlijke aandacht, service op maat en een efficiënte werkhouding van de telefonist zijn in de tijd van digitalisering steeds belangrijker. Aandacht voor de klant maakt het verschil.

De relevantie van telefoonservice in multimedia

In een wereld waarin we altijd in verbinding staan met elkaar, blijft de telefoon als communicatie een belangrijk middel. Op social media en websites vinden we algemene informatie die niet altijd op iedere klant van toepassing is. Een mail is snel verstuurd, maar antwoord krijgen kan even duren. En net zoals chatten, is een online communicatiemiddel niet heel persoonlijk. Een klant pakt dan al snel de telefoon, want een telefonist zoekt direct voor hem uit:
·        Wat het antwoord is op zijn persoonlijke vraag;
·        Wanneer er ruimte is voor een nieuwe afspraak;
·        Wat de oplossing is voor zijn klacht;
·        En het wordt direct geregeld.

Telefonische bereikbaarheid 24 uur per dag

Dat winkels de hele week open zijn, is vanzelfsprekend. Ook kijken we er niet van op dat je midden in de nacht kunt zweten in de sportschool. En online shoppen doen we 24/7. Het wordt steeds normaler om contact te zoeken met een bedrijf wanneer dat de klant uitkomt. De één belt in de vroege morgen, maar een ander bedenkt na 22.00 uur dat hij een afspraak moet maken. Misschien loopt uw klant tegen een vraag aan waar hij direct antwoord op wil. Dan is het fijn dat de mogelijkheid tot telefoon doorschakelen naar een antwoordservice. Zo bent u ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar en loopt geen klant uw dienst mis.

Een klant heeft hogere verwachtingen

Menselijk contact, een snel beantwoorde vraag of een eerlijk opgelost probleem waarbij excuses wordt aangeboden. Het zijn de kleine dingen die de wensen van de klant overtreffen. De verwachting van uw klant is één van de belangrijkste aandachtspunten voor een telefoon antwoorddienst. En het is het aspect dat de komende tien jaar flink verandert. De klant wordt veeleisender: een afspraak moet direct gemaakt worden, een probleem moet zo snel mogelijk oplost zijn. Maar bovenal wil de klant dat hij begrepen wordt. De klantwens overtreffen levert meer op dan korting op of een cadeau bij een dienst. Kortom, persoonlijke aandacht van een goede telefonist zorgt voor een grotere loyaliteit van uw klant.

Vereist: goede en snelle telefoonservice

Gemak, snelheid en oprechtheid zijn drie belangrijke punten wanneer u gaat voor klantenservice uitbesteden. Een efficiënt ingericht serviceproces voor klanten, dringt de nodige servicekosten terug en verlaagt het verloop van klanten. Een telefooncentrale beschikt over goed opgeleid personeel dat precies weet hoe ze namens u met de klant in gesprek gaan. Zo wordt uw klant goed en snel geholpen. En u kunt zich richten op waar het in de basis om draait in uw bedrijf.

Het beroep telefonist wordt nog professioneler

Juist digitalisering vraagt om een nog persoonlijkere telefoon antwoorddienst. Antwoord op standaard vragen zijn online of in apps te vinden. Maar, dat zorgt er ook voor dat hulp van een telefoniste op afstand nodig is bij ingewikkelde vragen en klachten. Er wordt meer verwacht van de telefoonservice medewerker. Een telefonist is getraind in telefoontechniek, luistert naar de klant en geeft hem alle aandacht. Maar het gaat nog een stap verder. Denk aan daadkracht, empathie en leiderschap in een gesprek. En natuurlijk commercie. Wie goed luistert, hoort misschien een (onuitgesproken) behoefte. Voorop staat dat de klant het middelpunt is. En dat vraagt soms om creatieve oplossingen.

Telefoondienst met agendabeheer: altijd een klant aan tafel

Daar komt ook agendabeheer om de hoek. Een telefoon antwoorddienst is namelijk meer dan telefonische bereikbaarheid. Agendabeheer is één van de activiteiten die u aan een telefoondienst kunt uitbesteden. Stel, u bent fysiotherapeut en u houdt zich bezig met het behandelen van cliënten. De telefonist die het agendabeheer op zich neemt, regelt de planning. Zo heeft u altijd iemand op tafel liggen. Zo werkt het ook voor bijvoorbeeld een makelaar of advocaat. De telefoon is een stoorzender onder het werk. Waarom dan niet uitbesteden, zodat de telefoniste op afstand de afspraken regelt?

Telefoon antwoorddienst: optimale persoonlijke aandacht

Aandacht maakt het verschil in de telefoonservice van de toekomst. De telefoon beantwoorden is een welkome aanvulling op de ontwikkeling van technologie. Digitale communicatiemiddelen zijn handig, ze bieden echter geen oplossing op maat en zijn onpersoonlijk. Door de  ontwikkeling hierin, is de telefoon beantwoorden extra belangrijk. Aandacht maakt het verschil. Digitalisering zorgt er juist voor dat hartelijke en gerichte service meer wordt gewaardeerd.

Beter bereikbaar met Bofa Telefoondienst

Telefoonbeantwoording met agendabeheer is de expertise van Bofa Telefoondienst. De telefoon doorschakelen maakt uw onderneming beter bereikbaar en draagt positief bij aan de professionele uitstraling van uw bedrijf. Of u nu een eenmanszaak heeft of een BV met personeel: iedere klant wil snel, duidelijk en goed geholpen worden. Dit betekent dat een telefonist alles van A tot Z regelt: van telefoon beantwoorden en agendabeheer tot e-mailen en problemen oplossen. In de toekomst draait het steeds meer om de kwaliteit van de dienstverlening.

Telefooncentrale levert waardevolle informatie voor uw bedrijf

Het eerste contact met de klant gebeurt voor een groot deel via de telefoon. Dit maakt de telefonist een waardevolle speler als informatiebron voor uw bedrijf. De medewerker van de telefoon antwoorddienst signaleert de onderwerpen waarover vaak gebeld wordt, maar kan ook actief om feedback van de klant vragen. Door de klantvragen en de verkregen informatie te analyseren, kunt u uw bedrijf verbeteren op verschillende fronten. Van productontwikkeling tot communicatie via de website, denk aan veel gestelde vragen, en het verbeteren van geleverde diensten.

Telefoon diensten zijn verdubbeld in Nederland

Het is dan ook geen rare trend dat het aantal bedrijven in telefoniste service de afgelopen jaren is verdubbeld. Dat Kamer van Koophandel (KvK) meldt dat inschrijvingen van telefoondiensten in het Handelsregister snel stijgen. Steeds belangrijker worden markt-, tevredenheids- en bereikbaarheidsonderzoek. Maar in de eerste plaats focust een telefoondienst op telefonische bereikbaarheid, agendabeheer en soms e-mail ondersteuning aan bedrijven. Toch is het hierin belangrijk te vertrouwen op getrainde telefonisten en een kwalitatieve dienstverlening. Het gemak waarmee het aantal aanbieders groeit kan namelijk ook zorgen voor een kentering in kwaliteit. Bij Bofa Telefoondienst kunt u vertrouwen op 20 jaar ervaring als professionele telefoondienst. Indien u graag uit eerste hand wilt horen hoe onze dienst ervaren wordt, zetten wij u uiteraard graag in contact met onze klanten zodat u hen om een persoonlijke referentie kan vragen.