Goede voornemens

Ze zijn niet meer weg te denken, goede voornemens. Stoppen met roken, minder alcohol drinken en gewicht verliezen zijn daarin de meest gehoorde kreten. Als ondernemer hebben we daarbij natuurlijk nog onze eigen voornemens. Denk hierbij aan:

  • meer winst maken,
  • het debiteurenbeleid aanscherpen en
  • nieuwe doelgroepen aanboren om onze diensten en/of producten aan de man te brengen.

Kijk terug en maak een frisse start

Persoonlijk vind ik 1 januari een prachtige dag! Een psychologisch momentje dat bij mij altijd weer werkt om een nieuwe start te maken. Het afgelopen jaar analyseren, een “wat ging er goed en wat kan er beter” lijstje maken en we gaan weer knallen! Tijdens een etentje met de tofste en beste onlinemarketeer die ik ken Bianca van Felius, ben ik tot de conclusie gekomen dat er dit jaar toch een aantal zaken zijn voorgevallen die nooit meer mogen gebeuren.

Ondernemers helpen met mijn verhaal

Dat geschreven hebbende bedacht ik me dat ik jaren geleden op ondernemersforum “higherlevel” heb gepoogd een column te schrijven. Een column waar een (beginnend) ondernemer tegenaan kon lopen. Bofa Telefoondienst stond toen zelf nog in de kinderschoenen. En ondanks dat ik natuurlijk destijds allang wist welk richting ik op wilde gaan, liep ik toch tegen zaken aan waar al duizenden andere ondernemers tegenaan zijn gelopen. En toch dacht ik natuurlijk dat het mij niet zou overkomen…

Fouten maken hoort erbij, zolang je er maar van leert

Een flinke tijd later later staat er een prachtig bedrijf, met veel tevreden klanten. Maar ook tevreden en goed personeel. En toch… och jee… heb ik weer fouten gemaakt waar al duizenden anderen tegenaan zijn gelopen (maar wat mij natuurlijk niet zou overkomen…) Ik ga deze fouten niet opsommen nu, dat zou zonde zijn.. Nee, ik ga ze bewaren. Ik kwam er namelijk achter dat ik echt zo vreselijk veel te vertellen heb.

Mijn lessen delen voor jouw voordeel

Ik wil graag mijn ervaringen en lessen met anderen delen. Onderwerpen en situaties waar ik (zoals duizenden anderen) tegenaan ben gelopen en dingen waar ik anderen voor wil behoeden.
Maar ook dingen waar ik trots op ben en waar anderen wellicht hun voordeel mee kunnen doen als ze dit zouden weten. Ik raakte nu al geïnspireerd voor 2023 en heb besloten dat ik dat allemaal wil delen met iedereen die geïnteresseerd is! Wil je er niks van weten, ook prima.

Mijn goede voornemen – Deel de persoonlijke verhalen

Mijn goede voornemen voor 2023 is dan ook naast gewicht verliezen, gezonder leven, meer winst maken èn mijn debiteurenlijst aanscherpen…. , Bloggen…! Bloggen, hoor ik u denken, is dat nog wel in? Geen idee maar ik het wèl doen! Ik ga bloggen tot mijn inspiratie op is en tot ik niets meer heb te delen. Ik wil dit doen tot dat ik zeker weet dat mijn verhaal anderen kan inspireren. Mijn ervaringen waar ik in mijn jarenlange ondernemerschap tegenaan ben gelopen. Alles wat ik heb meegemaakt. Mijn doel? Een aantal mensen inspireren en informeren en wellicht ook motiveren zodat zij daar ook daadwerkelijk hun voordeel mee kunnen doen. Hoe lang ik dat ga doen? Wellicht is mijn inspiratie na 6 maanden al op. Dan is dat prima. Maar wellicht is dat ook pas na 5 jaar of langer… dan is het alleen maar beter…

Bloggen it is… Keep you posted

Met vriendelijke groet,

Ronny van den Bosch