10 Feiten en Fabels over Telefoonservice

Met meer dan 20 jaar ervaring als telefoondienst voor verschillende bedrijven, weten wij als geen ander wat de twijfels zijn van bedrijven alvorens ze kiezen voor het aansluiten van een telefoonservice. Echter horen wij ook onwaarheden en situaties die absoluut niet van toepassing zijn op Bofa telefoonservice. Daarom wil ik in deze blog graag 10 feiten en fabels telefoonservice met je delen.

Feit of fabel 1 – Mensen zitten op een callcenter en dat hoort de beller.

Dit statement is slechts gedeeltelijk een feit

Er zijn diverse telefoonservice bedrijven die “van oudsher” gevestigd zijn in een kantoor. Zeker de grotere partijen met veel mensen hebben deze kantoren ingericht als callcenter. Afhankelijk van de techniek waarmee men werkt, kan het dan inderdaad zo zijn dat op de achtergrond geluiden van collega’s te horen. Persoonlijk vind ik dat onprofessioneel. De telefoonbeantwoording dient zoveel mogelijk privé te gebeuren en zonder achtergrondgeluiden. Wij hebben onze techniek hier ook op ingericht en zelfs als monteur een gat in de muur boort, zal de beller daar geen last van ondervinden. Twijfel je alsnog? Bel ons gerust om te testen wat je hoort. Uiteraard heeft onze collega die naast de monteur zit, daar wel last van dus we laten dat beter niet toe 😉

Feit of fabel 2 – Mijn klanten horen direct dat ze met een boodschappendienst spreken.

Fabel

Ik snap deze statement. Veelal wordt gedacht dat een telefoonservice aan de hand van een script werkt en alleen standaard de telefoon aanneemt. Echter is dit niet waar. Bij Bofa Telefoondienst hebben wij echte kameleons in dienst. De kracht van een kameleon is dat deze zich kan aanpassen aan iedere situatie. Wij doen niet anders. Onze ervaren krachten zetten elk gesprek een andere pet op en daar waar onze klant van ons verlangt dat de buitenwereld denkt dat ze met het bedrijf zelf spreken, hebben onze medewerkers die finesse dat dat ook als zodanig wordt uitgedragen. Hoe wij dit weten? Wij krijgen geregeld van klanten te horen dat een bezoek de leuke telefonist nog even wil begroeten als deze op de locatie is. 🙂

Feit of fabel 3 – Door een telefoonservice in te schakelen raak ik klanten kwijt.

Fabel

De essentie van onze dienst is juist dat u extra klanten krijgt en ook bestaande klanten behoudt. Natuurlijk willen vaste relaties het liefst met u spreken. U weet van de hoed en de rand en bij u krijgt men het antwoord dat men zoekt. Echter het is ook voor u onmogelijk om alle gesprekken zelf te blijven beantwoorden. Dat kan misschien wel, maar gaat dan ook ten koste van uw onderneming en focus. Door onze telefoondienst in te schakelen zorgt u dat u regie houdt over uw eigen tijd en uw relaties kunt terugbellen wanneer het u uitkomt.  Kunt u namelijk de inkomende telefoongesprekken niet beantwoorden? Dan is uw relatie blijer met onze stem dan met uw voicemail. Daarnaast kunnen wij spoedvragen goed inschatten en proberen de beller alsnog naar u door te verbinden.  Kortom, u raakt geen klanten kwijt, u behoudt ze.

Feit of fabel 4 – Er is veel verloop dus mijn klanten moeten telkens wennen aan andere mensen.

Fabel

Wij werken veel met ervaren mensen, die hun sporen al jarenlang hebben verdiend. Onze collega’s hebben in de meeste gevallen de ambitie om bij een bedrijf te werken waar ze het naar hun zin hebben. Een goede werksfeer, werkomgeving en prettige klantencontacten. Dat is ook waar ons beleid op is afgestemd.   Tevreden personeel gaat niet weg en straalt deze tevredenheid uit naar buiten en uw klanten gaan hen vanzelf leren kennen. Daarbij proberen wij zoveel mogelijk om een vaste telefonist aan uw bedrijf toe te bedelen. Daar waar het niet lukt zal een andere ervaren collega het overnemen. Deze collega is volledig op de hoogte van uw bedrijf en situatie waardoor u dezelfde service krijgt.

Feit of fabel 5 – De telefonisten die er zitten weten niks van mijn bedrijf en dat is slecht voor mijn business.

Fabel

Het eerste gedeelte van de zin is voor het overgrote gedeelte juist. Wij weten als telefoonservice inhoudelijk niet heel erg veel van uw bedrijf.  Wat we wèl weten uiteraard is wat uw bedrijf biedt, want we lezen onszelf natuurlijk wel in voordat u klant wordt bij ons. Voor veel bellers is het ook logisch dat men voor inhoudelijke vragen wordt doorverwezen naar de specialist. Men wil meer informatie over een bepaald product: “Dan kunt u het best even in gesprek met de specialist / eigenaar / deskundige etc. Die is momenteel even niet beschikbaar. Mag ik uw gegevens noteren, dan laat ik u zo even terugbellen?” Men heeft een vraag over facturatie: ” dan zou u even iemand van de administratie moeten spreken. De persoon die daar over gaat is nu even niet bereikbaar…” etc. Kortom, inhoudelijke kennis is niet nodig om een vraag te beantwoorden. De beller het juiste gevoel en vertrouwen geven dat deze wordt teruggebeld door iemand met kennis van zaken, dat is waar het om draait.

Feit of fabel 6 – Een telefoondienst zorg voor rust.

Feit

U bent niet in controle over wanneer telefoon gaat. Uw telefoon zal vaak overgaan op momenten dat het eigenlijk niet uitkomt. U zit te eten, bent in gesprek met iemand, of bezig met het uitwerken van een belangrijk document waar u echt uw aandacht voor nodig heeft… Er zijn honderden voorbeelden te noemen dat het eigenlijk niet uitkomt dat u gebeld wordt. Echter u neemt wel op. Het zit in onze nieuwsgierigheid ingebakken om te weten wie er belt en waar ze ons voor nodig hebben. Zucht… wederom een energieleverancier die uw kostbare tijd verdoet…  De telefoonservice biedt hierin uitkomst. De niet gewenste telefoontjes worden uitgefilterd en van de gewenste gesprekken vindt u een terugbelverzoek in uw mailbox. Zo kunt u zelf bepalen wanneer u deze persoon terug belt. Ondernemers hebben rust en focus nodig om te groeien. Wij nemen de telefonische onrust voor u weg en zorgen voor structuur binnen deze storende factor.

Feit of fabel 7 – Een telefoonservice is mijn persoonlijke assistente, zonder dat ik salaris hoef te betalen.

Feit

Wij kunnen natuurlijk niet alles wat een persoonlijke assistente wel zou kunnen.  Indien u een assistente heeft die overloopt van het werk, is een 2e assistente vaak te veel. U wilt tenslotte dat uw assistente taken doet waar u hem/haar voor heeft aangenomen. Uitbesteden van telefoonbeantwoording en bijvoorbeeld agenda beheer, is dan een oplossing. Uw assistente heeft rust en kan u ondersteunen in meer cruciale taken voor uw onderneming. Met onze telefoondienst hoeft u geen volledig salaris uit te geven voor de telefonische beantwoording en eventueel agendabeheer. Wij zijn dus zeker uw assistente zonder dat daar een salaris tegenover staat.

Feit of fabel 8 – Een telefoonservice is hartstikke duur.

Fabel

Als ondernemer heeft geleerd dat alles afhangt van de Return On Investment.  Een prospect die bij u klant wil worden en u niet kan bereiken maar een voicemail moet inspreken, is veel sneller geneigd om bij uw concurrent te gaan shoppen waar hij/zij wèl te woord wordt gestaan.  U kent het rendement wat een nieuwe klant u oplevert, dus u weet ook hoeveel nieuwe klanten u nodig heeft om een telefoonservice terug te verdienen.  Afgezien van het aantrekken van nieuwe klanten, is het behoud van bestaande klanten even belangrijk. Als zij ook niet te woord worden gestaan, wordt dat niet als goede service ervaren. Men zal sneller geneigd zijn te gaan lopen. Vergeet daarnaast ook niet de tijdwinst die u behaalt door het feit dat u meer focus kunt behouden op uw core-business. Het continu schakelen tussen taken werkt niet productieverhogend. Dus alleen al de focus zorgt voor meer productiviteit en dus ook meer omzet .

Feit of fabel 9 – Mijn bedrijf is te klein voor een telefoonservice.

Fabel

Een bedrijf is nooit te klein voor een telefoondienst. Tegen zeer lage kosten kunt u al gebruik maken van onze telefoonservice.  Ook als u alleen aan de knoppen draait, kunt u niet alles alleen. U bent bij een afspraak, al in gesprek of ook gewoon eens met verlof. Elk gemist gesprek is er een en doorschakelen geeft u rust, ook als u alleen in uw bedrijf werkt.

Feit of fabel 10 – Een telefoondienst is meer dan alleen maar een boodschappendienst.

Feit

Wij zijn, zoals eerder gemeld uw persoonlijke assistent. Wij schakelen mee waar nodig en wijken af van protocollen waar nodig.  Telemarketeers wimpelen we af, we plannen of wijzigen afspraken indien gewenst en zelfs voor het afhandelen van veelgestelde vragen kunt u bij ons terecht.  We nemen niet simpel een boodschap aan. We luisteren en nemen aan de hand van de verkregen informatie de juiste beslissingen. Ook als we hiervoor van ons protocol moeten afwijken. Daarbij zorgen wij ook dat een mogelijk geïrriteerde klant zich gehoord voelt. Onze telefonisten zijn getraind om goed te luisteren naar mensen. Soms is een luisterend oor al voldoende om veel irritatie weg te nemen.

Bofa Telefoondienst – Telefoonservice voor ondernemers

Bij Bofa telefoondienst staat een goede service voorop. Wij verdiepen ons in uw bedrijf, luisteren naar uw wensen, zorgen voor bereikbaarheid van uw bedrijf en geven een luisterend oor aan uw (potentiële) klanten. Zo behoudt u uw rust en focus voor het laten groeien van uw bedrijf.  Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag direct en vrijblijvend meer informatie op en start met een gratis proefperiode van twee weken. No-Strings-Attached!